суботу, 7 жовтня 2017 р.

Практичні навчання школярів тактичної медицини та розбирання та складання військової зброї

07 жовтня 2017 року на базі нашої школи з нагоди Дня бійця територіальної оборони за сприяння Бучанської міської організації інвалідів війни, Збройних сил України та учасників бойових дій (голова – Щербак О.І.) та Бучанської міської організації ветеранів Афганістану пройшли показові навчання з тактичної медицини та розбирання та складання військової зброї, в яких взяли участь близько 50 старшокласників загальноосвітніх навчальних закладів. До заходу також долучилися голова Київської обласної організації інвалідів війни, Збройних сил України та учасників бойових дій Говоров В.В. та заступник Малашенко В.О., військовий комісар Ірпінсько-Бучанського об’єднаного міського військового комісаріату Кайдан С.П.
Навчання з тактичної медицини проводили учасники АТО Хлань Назар та Федотов Костянтин та медичні інструктори із м. Київ Шуст Василь та Марченко Лєда. Учасники ознайомилися з найбільш типовими видами травм та поранень на полі бою та правилами надання першої допомоги по припиненню критичних кровотеч (накладання джгута), відновленню дихання. Також, відпрацьовували практичні навички перекладання поранених в стабільне положення, способів евакуації та транспортування поранених з поля бою. Старшокласники з великим інтересом цікавилися особливостями військової медицини, задавали багато питань інструкторам.
Ветерани Афганістану, члени міської організації ветеранів та інвалідів війни провели показові навчання з розбирання та складання військової зброї. 
Організатори і учасники висловили бажання, щоб такі заходи проводилися частіше…
Все фото тут:


Немає коментарів:

Дописати коментар