пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

Урок Мужності з воїнами-афганцями

12 жовтня 2017 року з нагоди Дня захисника України в нашій школі за сприяння Бучанської міської організації інвалідів війни, Збройних сил України та учасників бойових дій (голова – Щербак О.І., ветеран Афганістану) та ветеранів Афганістану Коніва В.С., заступника голови Бучанської спілки ветеранів Афганістану, та Марчука В.С., учасника правління даної організації, був проведений Урок Мужності. Щербак О.І. поділився спогадами про свою нелегку службу, про війну в Афганістані… Про загиблих побратимів…Воїни-інтернаціоналісти завжди були прикладом для суспільства у захисті своєї Вітчизни, мають бойовий та життєвий досвід, який передають воїнам сучасної Армії та молоді. З початку війни багато хто з них знову пішов захищати незалежність та суверенітет нашої держави на сході. З того часу близко 200 афганців загинули, багато хто має поранення – сумна офіційна статистика, починаючи з 2014 року. 
14 жовтня – це свято всіх ЗАХИСНИКІВ різних поколінь і різних подій. Ветерани Афганістану також мають причетність до цього свята та роблять свій значний внесок у патріотичне виховання молодого покоління. 
Ветеранами Афганістану були проведені майстер-класи з неповного розбирання та складання військової зброї (автомата АК-74), в яких взяли участь багато старшокласників нашої школи. Діти уважно слухали та задавали багато запитань воїнам-інтернаціоналістам, своїм землякам. Начебто нічого складного, але вперше – це дуже важко розбирати та складати АК-74. По нормативам – 15 сек – «відмінно», 17 сек – «добре» - за неповне розбирання АК-74. Складання – 25 сек – «відмінно», 27 сек – «добре».
Захід пройшов цікаво та насичено! Такі заходи дуже актуальні і важливі в нас час та є вагомим внеском у військово-патріотичне виховання молоді.
Все фото з заходу тут:





Немає коментарів:

Дописати коментар