пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

У Греції стартувала ювілейна 80-та естафета Олімпійського вогню!

   
     21 квітня, у Стародавній Олімпії відбулась церемонія запалення вогню Ігор XXXI Олімпіади 2016 року, які з 5 по 21 серпня пройдуть у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Як і 120 років тому верховна жриця богині Гери запалила полум’я безпосередньо від сонячних променів за допомогою параболічного дзеркала.
  Після шестиденної подорожі Грецією, з 3-го травня естафета олімпійського вогню розпочне свою ходу Бразилією, тим самим відзначить 80-ту річницю проведення такого заходу (естафета олімпійського вогню вперше була проведена під час Олімпійських ігор у 1936 році в Берліні).
    Протягом наступних 100 днів вогонь побуває у 83 містах. Участь в естафеті вогню візьмуть 12 тис. факелоносців. В її рамках також відбудеться і автопробіг, який охопить 500 населених пунктів країни. Таким чином, організатори розраховують показати олімпійське полум’я 90% населення Бразилії. Загалом символ Ігор подолає 20 тис. км. землею і близько 16 тис. км повітрям.
    Завершиться естафета олімпійського вогню 5 серпня 2016 року на стадіоні Маракана в Ріо-де-Жанейро під час урочистої церемонії відкриття Олімпійських ігор.


   

Немає коментарів:

Дописати коментар