середу, 3 жовтня 2018 р.

Практичні навчання школярів невідкладної медичної допомоги та розбирання та складання військової зброї

03 жовтня 2018 року на базі нашої школи з нагоди Дня бійця територіальної оборони за сприяння Бучанської міської організації інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій (голова – Щербак О.І.), Бучанської міської організації ветеранів Афганістану (голова – Райчук М.В.) та відділу освіти Бучанської міської ради пройшли показові навчання з надання невідкладної медичної допомоги та розбирання та складання військової зброї, в яких взяли участь близько 40 старшокласників ЗЗСО міста.
В заході також взяли участь: військовий комісар Ірпінсько-Бучанського об’єднаного військового комісаріату, майор Кондратенко В.К., військовий капелан Кушнірчук Анатолій, ветеран ЗСУ Чикалов О.П., представник народного депутата України Ярослава Москаленка Ткачук О.М., голова Київської обласної організації інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій Говоров В.В., заступник даної організації Малашенко В.О. та представники Бучанської міської ради. 
Навчання з тактичної медицини проводили учасники АТО та представники військової частини А 2923 Шутович В.С. та Дика Т.В. Учасники ознайомилися з найбільш типовими видами травм та поранень на полі бою та правилами надання першої допомоги по припиненню критичних кровотеч (накладання джгута), відновленню дихання. Старшокласники з великим інтересом цікавилися особливостями військової медицини, задавали багато питань інструкторам. 
Ветерани Афганістану (Щербак О.І., Конів В.С., Скрипка В.П., Райчук М.В., Марчук М.В., ) провели показові навчання з розбирання та складання військової зброї. 
Організатори і учасники висловили бажання, щоб такі заходи проводилися частіше… 
Все фото тут:

Немає коментарів:

Дописати коментар