неділю, 28 жовтня 2018 р.

Світоліна виграла Підсумковий турнір WTA

Перша ракетка України Еліна Світоліна виграла у фіналі Підсумкового турніру в Сінгапурі з призовим фондом $ 7 000 000. Українка у трьох сетах обіграла 6-ю ракетку світу Слоан Стівенс - 3-6, 6-2, 6-2.
Цей турнір є аналогом чемпіонату світу з тенісу і проводиться 1972 року за участю восьми кращих спортсменок року. Вже вийшовши у фінал 24-річна одеситка встановила історичне досягнення для України. Вирішальний матч став унікальним для Світоліной - до неї жодному спортсмену з нашої країни не вдавалося виграти подібний тенісний турнір.
З самого початку матч складався невдало для нашої співвітчизниці. Стівенс змогла нав'язати Еліні свою гру, легко взявши перші три сети. Американка потужними ударами з місця розстрілювала українку на задній лінії.
Світолінiй вдавалося набирати очки лише тоді, коли вона починала ризикувати і намагатися розводити суперницю по різних кутах корту. Без тиску ж відчувалась фізична перевага американської тенісистки.
У другій партії Еліні доводилося терпіти, довго розігрувати м'яч і кілька разів їй вдалися її фірмові удари зворотним кросом з правої. Американка початку помилятися і вперше в грі програла свою подачу. Зробивши рахунку 3: 1 Світоліна змогла розвинути успіх, вигравши сет з рахунком 6: 2.
Вирішальна партія стала справжньою грою нервів і характерів обох тенісисток. Еліна змогла вимотати суперницю довгими розіграшами, раз по раз змушуючи її помилятися. У свою чергу перша ракетка України в атаці демонструвала високу майстерність, зробивши найважливіший брейк і повівши в рахунку 3:0.
Такий локальний успіх серйозно розслабив українку і вона ледь не поплатилася. У невеликому перерві тренер Світоліной знайшов потрібні слова, порадивши їй заспокоїтися і використовувати довгі розіграші.
Це допомогло Еліні зібрати волю в кулак і вперше в історії України виграти тенісний чемпіонат світу.
Джерело:https://www.obozrevatel.com/ukr/sport/tennis/svitolina-z-istorichnim-dosyagnennyam-vigrala-pidsumkovij-turnir.htm


Немає коментарів:

Дописати коментар