пʼятницю, 7 грудня 2018 р.

Міський семінар-практикум вчителів фізичної культури та захисту Вітчизни

07 грудня 2018 року на базі Бучанської Української гімназії відбувся міський семінар-практикум вчителів фізичної культури та захисту Вітчизни ЗЗСО з теми: «Шляхи покращення мотивації учнів до занять фізичною культурою та особливості підготовки до участі у міському етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 
Застосування нетрадиційних форм та методів проведення уроку, нестандартного обладнання, інноваційних технологій та теоретичних знань про здоровий спосіб життя є суттєвим чинником виховання інтересу та вироблення стійкої мотивації учнів до занять фізичною культурою та спортом, підвищення їх рухової активності, зміцнення здоров’я тощо.
Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є важливою складовою системи національно-патріотичного виховання, виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості. 
У семінарі-практикумі взяли участь: заступник директора з навчально-виховної роботи Бучанської Української гімназії Савельєва Л.А., голова міської методичної комісії вчителів фізичної культури та захисту Вітчизни Ковальський В.В., вчитель фізичної культури Бучанської Української гімназії Самусєва Н.А., а також вчителі фізичної культури та захисту Вітчизни ЗЗСО. 
Семінар було розділено на теоретичний та практичний блоки. 
В теоретичній частині семінару виступив голова міської методичної комісії вчителів фізичної культури та захисту Вітчизни Ковальський В.В., який звернув особливу увагу на причини низького рівня позитивної мотивації учнів до занять фізичною культурою та наголосив на наявні шляхи вирішення даної проблеми. Вчитель фізичної культури Самусєва Н.А. у своєму виступі поділилася з учасниками семінару своїм досвідом та продемонструвала методи покращення мотивації учнів до занять фізичною культурою у Бучанській Українській гімназії. Також у теоретичній частині семінару Ковальський В.В. звернув увагу на особливості проведення міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2018-2019 навчальному році та на важливу роль у підготовці до заходу «рою» закладу освіти вчителів захисту Вітчизни. 
В практичній частині семінару учасники мали змогу переглянути урок фізичної культури у 9 класі з теми: «Баскетбол», де було продемонстровано ряд інноваційних моментів для зацікавлення учнів. Також, рій закладу освіти «Бучанські ятагани» – призер обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2017-2018 році, продемонстрував показовий виступ у конкурсі «Впоряд» та творчий конкурс до стройового впоряду. 
Під час підведення остаточних підсумків семінару-практикуму головою міської методичної комісії вчителів фізичної культури та захисту Вітчизни Ковальським В.В. надано рекомендації. 
Матеріали семінару:







Немає коментарів:

Дописати коментар