понеділок, 3 липня 2017 р.

Рій "Бучанські ятагани" - призер обласного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")

26-28 червня 2017 року на базі Комунального закладу «Володарська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), учасниками якого стали джури 31 рою.
Юних джур зі всієї області особисто привітали голова Київської обласної державної адміністрації Горган О.Л. та директор департаменту освіти і науки КОДА Рогова В.Б., які підкреслили, що метою гри є сприяння фізичному, морально-психологічному, інтелектуальному, ідейно-світоглядному, духовному вихованню і самовихованню української молоді, становленню добрих громадян, провідників суспільства на основі українських національних традицій та християнської моралі.
Допомогу в організації та проведенні гри надали начальник відділу освіти Володарської райдержадміністрації Рафальська Валентина Леонідівна та колектив Комунального закладу «Володарська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів» під керівництвом Косовського Анатолія Івановича. Три дні у таборі з юними патріотами жили й воїни, що з честю виконали свій патріотичний обов’язок у зоні антитерористичної операції на Сході України і, сьогодні, власним прикладом виховують у своїх учнів патріотизм, та представник Ради Українського козацтва при Київській обласній державній адміністрації Шкуренко Сергій Леонідович.
Свою мужність, звитягу, спритність та витривалість учасники продемонструвати в 11 конкурсах, а саме: строю та пісні «Впоряд», творчо-мистецький звіті роїв «Ватра», стрільбі з пневматичної зброї, на туристсько-спортивній смузі перешкод за козацькою легендою, конкурсі з надання першої долікарської допомоги та транспортування потерпілого «Рятівник», конкурсі «Бойове розгортання», презентації звіту «Добре діло», інтелектуальній грі-вікторині «Відун», «Таборування», «Топографія» та козацькій забаві «Перетягування линви».
Місто Бучу представляв рій «Бучанські ятагани». Враховуючи патріотичну спрямованість Гри, її важливість, маштабність та тривалість, до підготовки «рою» залучились: адміністрація Бучанської Української гімназії, педагоги закладу, представники відділу освіти та Бучанського центру позашкільної роботи, а також, 35-ДПРЧ м. Буча в ДСНС України, яка взяла участь у підготовці учнів до конкурсу «Бойове розгортання».
Враховуючи те, що у кожному конкурсі Гри брали участь аж 31 рій, потрапити у трійку найкращих у кожному конкурсі було надзвичайно важко. У підсумку, за суддівськими протоколами, наш рій став найкращим у конкурсах «Туристична смуга перешкод», «Відун» та «Бойове розгортання», другим – у конкурсах «Ватра» та у конкурсі звітів «Добре діло». І хоча, за умовами Гри, організатори не нагороджували переможців у загальнокомандному заліку, наш рій за підсумками всіх 11-и конкурсів посів 3-є загальнорейтингове місце. Остаточні протоколи тут.
В кінцевому підсумку хочеться відмітити учасників рою «Бучанські ятагани» Бойко Поліну, Гедза Владислава, Желудкова Віктора, Жовняревич Валерію, Литюка Дениса, Малаховського Олександра, Онищенко Марину та Фармагей Інну, які протягом трьох тижнів відповідально готувалися до Гри, щоб достойно представити своє місто, коли інші їхні товариші вже відпочивають та ніжаться під літнім сонцем. Весь фотозвіт з Гри можна переглянути за посиланням.
Також хочеться добавити, що бучанські «джури» другий рік поспіль показали високі результати у обласному етапі Гри та стали призерами у загальнокомандному заліку.


Немає коментарів:

Дописати коментар