четвер, 26 січня 2017 р.

Семінар-практикум «Науково-методичний супровід підвищення професійної компетентності вчителів фізичної культури на районному/міському рівні»

24 січня 2017 року на базі КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти» відбувся семінар-практикум «Науково-методичний супровід підвищення професійної компетентності вчителів фізичної культури на районному/міському рівні» для методистів регіональних методичних служб, які координують роботу вчителів фізичної культури.
У роботі семінару взяли участь Лакіза Олексій Миколайович, доцент кафедри дошкільної і початкової освіти та менеджменту, кандидат педагогічних наук, доцент, і Качуровський Віктор Семенович, завідувач відділу методики викладання фізичної культури та захисту Вітчизни КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти».
 Під час семінару розглядалися такі питання:
  • напрями діяльності регіональної науково-методичної системи з питань підвищення професійної компетентності вчителів фізичної культури;
  • професійні об’єднання: клуби творчих вчителів, фахові майстер-класи, педагогічні студії та школи ППД;
  • використання Інтернет-ресурсу у науково-методичній діяльності районних, міських методичних служб;
  • фахові конкурси – один із дійових засобів розвитку професійної компетентності та популяризації педагогічних здобутків вчителів фізичної культури;
  • аналіз готовності учителів фізичної культури до упровадження олімпійської освіти в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладах.
В ході семінару презентував власний досвід з використання Інтернет-ресурсу (блогу) в навчально-виховному процесі з фізичної культури. Звернув увагу на те, що ведення власного блогу є одним із засобів розвитку професійної компетентності вчителя в інфомаційному суспільстві, та спрямований на те, щоб допомогти вчителеві здійснювати його основні функції - навчити та виховувати дітей.




Немає коментарів:

Дописати коментар