пʼятницю, 22 травня 2015 р.

"Джура" гартує патріотизм молді.


    19-20 травня в місті Бучі на території Бучанської Української гімназії та Бучанського міського парку відбувся міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед учнівської молоді загальноосвітніх навчальних закладів міста. Організаторами гри були відділ освіти Бучанської міської ради та Бучанський центр позашкільної роботи.
    Протягом двох днів змагань учасники презентували свій вишкіл, вміння та навички із прикладних та інтелектуальних дисциплін відповідно до вимог та положення гри «Сокіл» («Джура»). До проведення та суддівства гри-змагань були залучені місцеві представники Української Спілки ветеранів Афганістану (героїв-інтернаціоналістів).
  Відповідно до регламенту змагань учасники демонстрували злагодженість у конкурсах «Стройовий впоряд», «Ватра», висвітлювали здійснену роботу за рік у конкурсі «Добре діло», показували свою вправність та силу у перетягування линви, смузі перешкод, змагались у влучності на етапі «Стрільба із пневматичної гвинтівки», підтвердили тестовим випробуванням свої знання з історії України, козацтва та історії Збройних сил України в конкурсі «Відун», виконували практичні завдання у конкурсі «Рятівник». 
   Командний рій нашої школи отримав назву «Характерники». В його склад увійшли учні 10-Б класу: Гаращенко Владислав, Склим Марія та Ярошенко Анастасія, учень 10-А класу Пігуль Диниїл, учні 9-Б класу: Грищенко Іван, Сопілко Олексій та Закандиріна Юлія, учні 9-А класу: Гордина Роман, Клименко Олексій та учні 8-Б класу: Желудков Віктор, Бойко Поліна, Онищенко Марина. Функції ройового табору виконував Гордина Роман.
Після першого дня змагань ми дружньо ділили перше місце з ЗОШ I-III ст. №2, але наступний день вніс свої корективи. Змагання 20 травня були більш видовищними та непередбачуваними. У загальному підсумку змагань ми посіли друге місце, поступившись одним балом рою ЗОШ I-III ст. №4 «Січові стрільці».
  Хочеться відмітити, що рій нашої школи був кращим у конкурсі стройової пісні «Впоряд», теоретичному конкурсі «Рятівник» та в «Спортивному орієнтуванні» Гордина Роман був вправніший за всіх.
  Отож, радіємо нашому успіху, а рою ЗОШ I-III ст. №4 щиро бажаємо вдалого виступу у обласному етапі гри.
Джура гартує патріотизм молоді

Джура гартує патріотизм молоді


Враження


Дізнавшись, що в Бучі проходитимуть змагання патріотичного характеру «Сокіл» (« Джура»), я був приємно вражений, адже в такий складний час для нашої країни потрібно заохочувати підлітків до патріотизму і любові до своєї Батьківщини.
   Що ж, я хочу розповісти вам про те, як все було. Поки нашу команду не зібрали разом, ми гадки не мали, що це буде за конкурс і що там буде. Наш головний керівник, Льовіна Галина Мирославівна, розповіла нам про конкурси, які там будуть, які команди братимуть участь, хто буде в журі і які гості приїдуть подивитися на нас. Я радий, що ніхто із команди нашої школи не відмовився брати в цьому участь, адже всі прекрасно розуміли, як це важливо для нас і для всіх підлітків Бучі.
   Тренером команди, яку ми назвали «Характерники», був наш учитель фізкультури Ковальський Володимир Володимирович. Хочу визнати, що він є чудовим керівником, адже за такий короткий проміжок часу він навчив нас багато чому і вніс великий вклад для нашої перемоги.
Вже на першій репетиції з Володимиром Володимировичем, ми всі здружилися, працювали злагоджено і зовсім не сварилися. Навіть навпаки, ми постійно шуткували і сміялися, були впевнені в своїх силах і вірили в перемогу.
   На репетиціях з Галиною Мирославівною ми вчили свої слова і вірші, співали і готували художні номери. Все проходило, як ніколи добре.
В перший день змагань наша команда поводилася спокійно, хоча трохи нервували. Ми шуткували і піднімали один одному настрій. Йдучи на змагання співали нашу пісню, і це дуже підняло командний дух.
   Перед змаганнями всі команди-учасники вистроїлися у дві шеренги на майданчику біля школи №4, де нас привітали з початком змагань організатори. 
Але найбільше мене вразило те, що до нас прийшли ветерани Афганістану. На грудях у них були ордена і медалі, а на плечах офіцерські погони. В той момент я зрозумів, що поки Україна матимете таких героїв, вона буде непереможною. Сама їхня присутність дала нам неабияку мотивацію виступити добре і не заплямувати честь школи.
  За жеребкуванням ми виступали першими. Перший конкурс пройшов у нас добре, але найбільше мені запам’ятався другий. На другому конкурсі ми марширували. Але ми змогли не просто промарширувати і заспівати похідну пісню, а й передати наш, дійсно сильний командний дух. Кожним кроком, кожним змахом руки, кожною нашою посмішкою ми показували нашу відданість, єдність і силу. Ми зробили це настільки гарно і синхронно, що навіть ветерани нам аплодували, що придало впевненості.
   На другий день змагань у нас був чудовий настрій, адже ми відчували свою перевагу.
Але мушу визнати, що цей день був дійсно виснажливим. Ми стріляли по мішенях, надавали допомогу уявному потерпілому, бігали і стрибали через перешкоди і перетягували канат. Шкода, що останній конкурс закінчився травмою для одного із наших партнерів по команді. Але зараз він почувається добре.
   Я був також вражений дружелюбністю інших команд. Ніхто не сварився і не сперечався один з одним. Відчувалася дружня атмосфера.
  При оголошенні результатів змагань у всіх був добрий настрій і ми дуже зраділи вибореному другому місцю на цих змаганнях. Ветерани нас привітали, побажали успіхів і ще більших перемог.
   В школі нас тепло зустріли і привітали. Ми сфотографувалися на пам'ять і втомлені, але щасливі відправилися по домам.

Джура гартує патріотизм молоді

Сопілко Олексій, 
член команди «Характерники»,
учень 9-Б класу СЗОШ №5 

Немає коментарів:

Дописати коментар