пʼятницю, 10 грудня 2021 р.

10 грудня - Всесвітній день футболу

10 грудня шанувальники найпопулярнішої гри у світі відзначають Всесвітній день футболу. Організація Об'єднаних Націй ухвалила рішення про появу свята у зв'язку з постійно зростаючим інтересом людей різного віку й різних національностей до цієї захоплюючої гри. Тобто сьогодні свято для 120 мільйонів людей, які, за даними тієї ж ООН, професійно грають у футболу по всьому світу!
За даними істориків, у футбол грали ще в Стародавньому Китаї. Перші згадки про цю гру датуються другим тисячоліттям до нашої ери. Тоді футбол називався «цу чю» (у перекладі — «штовхати ногою»). Точний час появи футболу неможливо встановити, оскільки «цу чю» був лише попередником нинішнього футболу, як і саксонська гра з м'ячем, яка була популярна у 8 столітті нашої ери.
Однак сучасним поціновувачам «гри мільйонів» абсолютно все одно, коли був зіграний перший футбольний матч. Адже для багатьох сучасних людей футбол став стилем життя, професією або головним захопленням у житті. Всесвітній день футболу об'єднує всіх їх. Зазвичай 10 грудня проводяться товариські зустрічі професійних команд, збірних країн, регіонів, міст і шкіл. Серед найцікавіших зустрічей можна назвати зустрічі ветеранських складів найпопулярніших клубів у кожній країні.

Немає коментарів:

Дописати коментар