пʼятницю, 11 вересня 2020 р.

З днем фізичної культури та спорту України !!!

Свято День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня. Офіційно засновано в 1994 році. Це свято здорового способу життя і радості, що виникає при використанні корисної фізичної діяльності.
В Україні спорт знаходиться на високому рівні розвитку. Особливо великих успіхів наша країна домоглася в боксі, вільній боротьбі, гімнастики.
За всю історію Олімпійських ігор збірна України в різних видах спорту зуміла завоювати більше 400 медалей. А молоде покоління успішно продовжує ці традиції.
З кінця 19 століття в країні поширився найпопулярніший на сьогоднішній день вид спорту — футбол. В той час дуже відомим вважався український борець греко-римського стилю Іван Піддубний.
Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту у складі збірних команд СРСР. Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, відзначені «золотим м’ячем" як найкращі футболісти Європи.
Українські спортсмени ставали чемпіонами світу та Європи в різних дисциплінах.
Визнана в світі і українська школа художньої гімнастики. Зірками цього виду спорту свого часу були Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних та 4 бронзові) - це найбільше досягнення в історії олімпіад. До речі, саме художня гімнастика свого часу принесла Україні безліч Олімпійських медалей.
Свято фізичної культури і спорту відзначається в Україні повсюду. Це і День тренера, і День спорту, і урочиста дата для всіх, хто цінує і шанує заняття спортом, одночасно.

Немає коментарів:

Дописати коментар