неділю, 13 листопада 2016 р.

Україна обіграла Фінляндію в Одесі

Збірна України в рамках відбору до ЧС-2018 перемогла в Одесі Фінляндію з рахунком 1:0.
Єдиним м'ячем у зустрічі відзначився Артем Кравець.
Підопічні Андрія Шевченка активно розпочали зустріч та могли відкривати рахунок вже на 4-й хвилині, однак Кравець після передачі Бутка з лінії воротарського майданчика пробив у стійку воріт. Після цього Україна продовжувала нагнітати ситуацію поблизу воріт Градецкі та напрацювала на свій гол. Героєм епізоду став Євген Коноплянка, який класно розібрався на лівому фланзі з суперником, увірвався в карну зону гостей та шведою віддав геніальну передачу на Кравця, якому  влучити у порожній кут воріт.
Фіни спромоглися на гостру відповідь після помилки Кучера, який неакуратно віддавав передачу на Пятова та дозволив перехопити м'яч Пуккі. На щастя, форвард збірної Фінляндії не зумів обіграти голкіпера "Шахтаря", який ногою перевів м'яч на кутовий.
Збірну України цей епізод зовсім не знітив і вона продовжувала тероризувати володіння Градецкі. Останній в кінці першого тайму парирував непоганий удар Коваленка метрів з 20-ти і лише поглядом провів м'яч після пострілу Коноплянки поруч із ближньою стійкою.
Зі старту другої половини гри "синьо-жовті" продовжували володіти ініціативою, однак до по-справжньому небезпечних моментів справа не доходила. А от фіни змусили схопитися за серця уболівальників по всій Україні. Лод легко увірвався в штрафний майданчик збірної України та потужно пробив по воротах Пятова, який відбив сферу перед собою, а Маркканен якимось дивом з декількох метрів не влучив у рамку. Все той же Маркканен знову змусив понервувати Пятова на 72-й хвилині, коли головою пробив поруч зі стійкою.
Підопічні Шевченка, яким бракувало динаміки в атаці, зуміли гостро відповісти лише на 80-й хвилині. Бутко віддав ідеальний пас на Коноплянку, а той метрів з 10-ти не зумів переграти Градецкі, який врятував фінів від другого гола.
У підсумку Україна здобула непросту перемогу та, набравши 8 очок, вийшла на друге місце у Групі I, випередивши на один пункт Ісландію.

Немає коментарів:

Дописати коментар