четвер, 3 грудня 2015 р.

Кубок світу. Підгрушна здобула бронзу в індивідуальній гонці в Естерсунді.

    
Олена Підгрушна, пропустивши попередній сезон в Кубку світу, у першій же особистій гонці після повернення виборола місце на подіумі, ставши з ідеальною стрільбою третьою в індивідуальній гонці Естерсунді. Орієнтир для всіх суперниць встановила Габріела Соукалова, яка стріляла ідеально аж до останнього патрона. Але 20-а мішень чеської біатлоністки відмовилася закриватися, і цей промах коштував Габі золота в гонці, пише прес-служба ФБУ.

  Вже досить скоро на авансцену вийшла Марі Дорен-Абер - володарка найвищої швидкості в цій гонці, з якою не зуміла впоратися навіть Кайса Макаряйнен. Але француженка допустила дві помилки на третьому рубежі, які, однак, не завадили їй очолити проміжний протокол.
   Перекрити досягнення Марі можна було лише ідеальною стрільбою. І така претендентка відшукалася у збірній Італії. Доротея Вірер провела чотири бездоганних вогневих рубежі і, отримавши перед останнім колом 46-секундну перевагу над Дорен здобула перемогу.
Друга половина гонки стала бенефісом Олени Підгрушної. Тренери "замаскували" капітана команди в третій стартовій групі, та Олена з цього укриття добігла до подіуму. Ідеально розподіливши сили по дистанції (на останньому колі у Підгрушної шостий час, всього на 14 секунд повільніше Дорен-Абер), на вогневих рубежах вона показала майстер-клас, як молодим, так і вже досвідченим суперницям.
    Найбільш напружений момент був, напевно, перед останнім пострілом третього рубежу, який Олена відклала, зробивши по-справжньому театральну паузу. Ну а на останньому колі потрібно було утримати 14 секунд перед Екхофф, що при цілеспрямованості Підгрушної стало справою техніки, хоча з боку і виглядало, як маленьке диво, враховуючи річну перерву у виступах нашої біатлоністки.
     Є за що похвалити і інших наших дівчат - ще три українки набрали кубкові очки: Ольга Абрамова і Юлія Джима з трьома хвилинами штрафу зайняли 16-е і 18-е місця відповідно, а ще одне повернення цього сезону - Наталія Бурдига - допустивши два прикрих промахи на останньому рубежі стала 27-ю.
    Надія Бєлкіна і Яна Бондар змушені були сьогодні екстрено замінювати захворілих партнерок по команді. Але при цьому Надії зовсім трохи не вистачило, щоб заробити кубкові очки.  Ну а для Яни індивідуальна гонка ніколи не була профільною - вона зможе проявити себе в спринті.
Успішні виступи українок принесли команді другий результат у залік Кубка націй за цю гонку, що дозволило в загальному заліку піднятися на четверте місце.
    4 грудня в Остерсунді день відпочинку, а спринтерську гонку чоловіки і жінки проведуть в суботу.
Кубок світу-2015/16 з біатлону
Етап в Естерсунді, Швеція
3 грудня
Індивідуальна гонка, 15 км
Жінки
1. Доротея Вірер (Італія) (0+0+0+0) - 42:17.0
2. Марі Дорен Абер (Франція) (0+2+-+0) - +14.1
3. Олена Підгрушна (Україна) (0+0+0+0) - +37.8
4. Тіріл Екхофф (Норвегія) (0+1+0+1) - +43.3
5. Габріела Соукалова (Чехія) (0+0+0+1) - +48.7
...16. Ольга Абрамова (Україна) (1+0+1+1) - +3:14.4
...18. Юлія Джима (Україна) (1+1+0+1) - +3:18.9
...27. Наталія Бурдига (Україна) (0+0+0+2) - +3:55.9
...42. Надія Бєлкіна (Україна) (0+1+0+1) - +4:44.0

...60. Яна Бондар (Україна) (2+1+1+1) - +6:07.7



Немає коментарів:

Дописати коментар