вівторок, 21 лютого 2017 р.

Учні нашої школи стали переможцями міських змагань з шахів

21 лютого у приміщенні Бучанської СЗОШ I-III ст. №5 з поглибленим вивченням іноземних мов пройшли міські змагання з шахів серед учнів 1-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів, головною метою яких стала популяризація гри як виду спорту та залучення дітей до регулярних занять шахами. Обов’язки головного судді виконувала тренер-викладач з шахів Бучанської ДЮСШ Григор’єва Ш.Р. Вперше у змаганнях міського рівня прийняли участь учні Навчально-виховного комплексу «ЗОШ I-III ступеня- дошкільний навчальний заклад «Академія Мудрості», який розташований на території Українського гуманітарного інституту.
Відповідно до Умов проведення, змагання проводились у двох групах: молодшій - 1-4 та середній - 5-9 класи. В кожній віковій групі команда закладу могла представити по два учасника (1 юнак та 1 дівчина). Визначалась особисто-командна першість. Командна першість визначаласть за найменшою сумою місць, зайнятих учасниками (хл+дч) у двох вікових групах окремо. Змагання проводились за швейцарською системою по 10 хвилин на кожного учасника. При рівності набраних очок у двох учасників, додатковим показником являвся коефіцієнт Бухгольца. При однаковій сумі місць перевагу отримувала команда, гравець (I – дошка) якої набрав більшу кількість балів.
Команду 1-4 класів нашої школи представляли учні: Кожанова Поліна та Тищенко Роман (4-Б кл), 5-9 класів: Волинська Анастасія (5-А кл) та Штерн Даніїл (5-В кл).
Всі наші учні в особистій першості вибороли призові місця: юнаки стали переможцями своїх груп, а дівчата зайняли другі місця.
В командному заліку у двох вікових групах наші команди стали переможцями. Але перемоги ми отримали тільки за додатковим показником – кращим результатом гравця за I - дошкою, адже за сумою місць двох учасників ми набрали однаковий бал з двома командами Бучанської ЗОШ I-III ст. №4.
Всі переможці змагань в індивідуальній першості нагороджені медалями та грамотами відділу освіти. Вітаємо наших учнів з перемогою !!!













Немає коментарів:

Дописати коментар